Ι.&Ε. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ Ι.Κ.Ε.
 

ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ανακύκλωση μετάλλων, μια ιστορία χωρίς τέλος

Η ανακύκλωση των μετάλλων αποτελεί μία μακρά παράδοση και είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση των φυσικών μας πόρων. Η επαγγελματική ανάκτηση και ανακύκλωση των μετάλλων παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεταμορφώνεται το παλιό σε καινούριο. Ο τομέας των μη-σιδηρούχων μετάλλων της βιομηχανίας ανακύκλωσης εκπληρώνει αυτό το καθήκον εδώ και πολλές γενιές. Ήταν πρωτοπόρος σε αυτό που σήμερα παγκοσμίως θεωρείται μία σημαντική δραστηριότητα και παραμένει η κινητήριος δύναμη για την προαγωγή της. Εξαιτίας των ειδικών χαρακτηριστικών τους και των εξελιγμένων τεχνικών διαδικασιών στις οποίες συμμετέχουν, τα μέταλλα και η εκμετάλλευση τους είναι μία ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ. Αποτελούν υλικά πολλαπλών χρήσεων και εναλλασσόμενων εφαρμογών. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η αύξηση της επίγνωσης και της επαγρύπνησης όλων μας ως προς τη σημασία της Ανακύκλωσης.

Η ανακύκλωση των μετάλλων εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών προς όφελος του μέλλοντος της Οικονομίας μας αλλά και της Βιομηχανίας μας. Το ποσοστό των ανακυκλώσιμων μέταλλων αυξάνεται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Τα μέταλλα δεν καταναλώνονται, αλλά διαρκώς επαναχρησιμοποιούνται χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητά τους. Έτσι, η διαδικασία της ανακύκλωσης οφείλει να είναι τόσο αποδοτική ώστε ο πλούτος των μετάλλων παγκοσμίως να είναι εξασφαλισμένος στην αιωνιότητα, και σταδιακά να μειώνεται η εξάρτηση μας από τις περιορισμένες πλέον πηγές πρώτων υλών.

Ανακυκλωτές και καταναλωτές, αυτών που είναι γνωστά σαν δευτερεύοντα μέταλλα, πρέπει να βρίσκονται σε συνεργασία ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλες οι μορφές των ανακτήσιμων μετάλλων θα επαναχρησιμοποιούνται και δεν θα επιτρέπεται να πετιούνται σαν να ήταν σκουπίδια. Ανακυκλώσιμα μέταλλα μπορούν να συλλέγονται κατ’ ουσίαν σχεδόν από κάθε τομέα της Βιομηχανίας, από δημόσιους φορείς αλλά και από ιδιώτες. Με προτεραιότητα πάντα την διατήρηση των φυσικών μας πόρων και απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανακύκλωση μετάλλων = Ανακύκλωση ενέργειας
Τα ανακυκλώσιμα μέταλλα μπορούν να θεωρηθούν σαν μία τράπεζα αστείρευτης ενέργειας καθώς η ενέργεια που χρησιμοποιείται στην μετατροπή των πρωτογενών μεταλλευμάτων σε μέταλλα αντιπροσωπεύει μια επένδυση που δεν χρειάζεται ποτέ να επαναληφθεί. Παραμένει άθικτη ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και επιστροφής στην παραγωγή μέσω ανακύκλωσης. Η επαναχρησιμοποίηση λοιπόν παλαιών μετάλλων στην παραγωγική διαδικασία συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πολύτιμης πλέον και ακριβής ενέργειας.

"Αποσπάσματα από διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς"
Ι.&Ε. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ Ι.Κ.Ε.
Εμπορια & ανακυκλωση μεταλλων

Έδρα: Πλούτωνος 13 Κορυδαλλός Τ.Κ. 18121, Αθήνα Αττικής
Υποκατάστημα 2: 12ο ΧΛΜ ΠΕΟ Κορίνθου-Άργους Θέση Ποταμιά
Τ.Κ. 20005 Αθίκια Κορινθίας, Κόρινθος
Τηλ.: 27410-39008 | Φαξ.: 27410-39072
Email: pap.scrap@hotmail.com | info@grecycling.gr


© grecycling.gr 2017 | All Rights Reserved
Powered by Focus on Web